HomePanou solar

Sistem de conectare la rețea

Sistemul solar poate fi selectat în funcție de consumul de energie electrică și condițiile locației. Dacă există rețea de energie electrică, soluția modernă și economică este sistemul de conectare la rețea.

Sistemul solar trebuie proiectat la consumul de energie electrică. La proiectare se va avea în vedere consumul pe întregul an. Aceste date sunt furnizate de serviciul clienți al furnizorului de energie electrică, sau pot fi calculate pe baza facturii lunare.

• soluție modernă – poate acoperi consumul de energie electrică pe întregul an
• nu necesită întreținere
• producția de energie electrică dependentă de vreme este echilibrată cu ajutorul rețelei de energie electrică
• surplusul de energie produsă este preluat de către furnizorul de energie electrică (obligație prevăzută prin lege)
• contorul care măsoară tur-retur este asigurat de către furnizorul de energie electrică
• surplusul de vară poate fi răscumpărat din rețea în timp de iarnă, prin solicitarea unui decont anual
• transformarea curentului continuu și realimentarea acestuia la rețea este reglată prin invertor

Invertorul conectat la rețea
Invertorul este un instrument electric, care transformă curentul continuu produs prin instrumentul de producție energie în curent alternativ. Acest curent alternativ poate fi realimentat în rețea. Este necesar invertor reglat prin rețea, care poate funcționa numai paralel cu rețea, astfel în cazul unei erori de rețea se deconectează automat de la rețea. În cazul încetării alimentării de la rețeaua publică cu tensiune joasă unitatea de panou solar cu invertor trebuie să se deconecteze în mod automat de la rețea. Invertorul trebuie să dispună de certificat valabil, care atestă îndeplinirea cerințelor prevăzute prin standardele internaționale. Firma noastră comercializează în mod exclusiv invertori, care dispun de certificat emis de către furnizori locali de energie electrică, prin urmare acești invertori pot fi conectați direct la rețea.

Sistemul solar are garanție de 10 ani. Sistemele solare sunt asamblate cu ajutorul invertorilor, panourilor solare superioare, de cea mai bună calitate.

Funcționarea panoului solar
Panoul solar este alcătuit din celule, care transformă lumina solară în curent electric. În fiecare celulă există straturi semiconductoare. Lumina care cade pe celule creează câmp electric între straturi și astfel se produce curent. Intensitatea luminii definește cantitatea de curent produsă pe celulă.

Funcționarea celulei panoului solar
Sistemul solar funcționează nu numai prin lumină solară puternică, producând curent și în vreme ploioasă și înnorată, prin efectul luminii reflectate, filtrate. Sistemele solare sunt numite și sisteme „fotovoltaice” în termeni internaționali, cuvântul fiind de origine latină.

Sisteme fotovoltaice izolateÎn cazul în care nu există condiții pentru rețea de energie electrică, sau conectarea la aceasta ar fi prea complicată, se va instala sistem fotovoltaic izolat.

Funcționarea individuală reprezintă sarcina de bază a a sistemelor solare.

Astfel de sisteme sunt capabile să aprovizioneze simplu și fiabil cu energie un cătun, casă de vacanță sau alte clădiri.

În cazul sistemelor solare izolate, energia produsă prin panourile solare este acumulată în acumulatorare. Încărcarea sau descărcarea acumulatoarelor este dirijată prin regulator de încărcare, asigurând, de asemenea aprovizionarea cu energie a consumatorilor cu tensiune joasă (12–24 V). Curentul continuu asigurat prin acumulatoare poate fi transformat în curent alternativ de 230 V, 50 Hz cu ajutorul unui invertor.

Costurile unui sistem solar izolat pot fi mai mari calculat la cantitatea de energie utilizată pe unitate decât în cazul unui sistem conectat la rețea.

Să luăm în calcul toți consumatorii
Dacă doriți să instalați sistem solar izolat, proiectarea trebuie să începută prin luarea în calcul a tuturor consumatorilor electrici. Pregătiți o listă, în care să treceți toți consumatorii principali, cu putere mai mare necesară și timpul de funcționare estimat. Înmulțind puterile (Watt) și timpii de funcționare (oră/săptămână) pe loturi și totalizând acestea, putem obține consumul estimat de energie (Wh/săptămână).

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați, deoarece am putut să ajungem la un consens cu toți clienții care ne-au contactat până acum.

REFERINȚE

CALITATEMare parte din clientelă provine din referințe,
care reflectă nivelul calitativ înalt al lucrărilor noastre.

https://www.hungarysolar.ro/wp-content/uploads/inner_professionals_04.jpg

Hungary Solar SRL

Pregătim contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu energie electrică către furnizorul de electricitate și pregătim proiectele pentru clienții noștri. Lucrăm cu specialiști rapid și cu precizie, în cadrul proiectelor noastre considerăm cel mai important respectarea termenelor stabilite. Mare parte din clientelă provine din referințe, care reflectă nivelul calitativ înalt al lucrărilor noastre.

Nu ezitați să ne contactați fie din Odorheiu Secuiesc, fie din orice punct al țării, vă asigurăm de întregul nostru sprijin.0745 – 584 104
office@hungarysolar.ro