HomeNapelemek

Hálózatra csatlakozós rendszer

A napelemes rendszer kiválasztását az áramfogyasztás és a helyszín lehetőségei határozzák meg. Ha van villamos hálózat, akkor korszerűbb és gazdaságosabb megoldás a hálózatra kapcsolat rendszer.

A napelemes rendszert az áramfogyasztásunkhoz kell tervezni. Tervezésnél, mindenképp az egész évi fogyasztást kell számba venni. Ezt az adatot az áramszolgáltatónk ügyfélszolgálata megmondja, vagy a havi számlákból mi is ki tudjuk számolni.

A napelemes rendszer 25-30 évig termel elektromos áramot, így fontos a körültekintő tervezés.
• korszerű megoldás – az egész évi áramfogyasztást fedezheti
• karbantartást nem igényel
• az időjárásfüggő áremtermelést a villamos hálózat segítségével kiegyensúlyozza
• a nyári többlettermelést az áramszolgáltató átveszi (törvényes kötelességük)
• az oda-vissza mérő órát az áramszolgáltató biztosítja
• éves elszámolást kérve az áramszolgáltatótól, a nyári többletet télen visszavehetjük a háloztaból
• a napelemek által termelt egyenáram átalakítását és a hálózatra visszatáplálást az inverter szabályozza

A hálózatra csatlakoztatható inverter
Az inverter egy olyan elektromos eszköz, amely az energiatermelő eszköz által előállított egyenáramot váltóárammá alakítja át. Ezt a váltóáramot lehet visszatáplálni a hálózatba. Hálózatvezérelt inverter szükséges, mely csak a hálózattal párhúzamosan képes működni, így hálózati hiba esetén automatikusan levállik a hálózatról. A közcélú kisfeszültségű hálózat felőli táplálás megszűnésekor az inverteres napelemes egységnek automatikusan le kell válnia a hálózatról. Az inverternek rendelkeznie kell a nemzetközi szabványokban leírt követelmények teljesítését igazoló érvényes tanúsítvánnyal. Cégünk kizárólag olyan invertereket forgalmaz, melyek rendelkeznek a hazai áramszolgáltatók tanúsítványaival, így azok közvetlenül csatlakoztathatóak a hálózathoz.

A napelem rendszer garanciája 10 év. A legkiválóbb, legjobb minőségű napelemek, inverterek segítségével állítjuk össze napelem rendszerét.

A napelem működése
A napelem cellákból épül fel, melyek a napfényt elektromos árammá alakítják.
Minden cellában félvezető rétegek találhatók. A cellákra eső fény elektromos mezőt hoz létre a rétegek között, és áram jön létre. A fény erőssége határozza meg, hogy mennyi áram jön létre cellánként.

Napelem cella működése
A napelemes rendszer nem csak erős napsütésben működik, esős és borús napokon is termel áramot a visszaverődött, átszűrődő napfény hatására. A napelemes rendszereket latin eredetű szóval és a nemzetközi szóhasználatban “fotovoltaikus” rendszereknek is nevezzük.

Szigetüzemű rendszer
Ahol nincs lehetőség villamos hálózatra vagy túl bonyolult lenne az ahhoz való csatlakozás, oda szigetüzemű rendszert lehet kialakítani.

Az önálló működés a napelemes rendszerek alapvető feladata. Egyszerűen és megbízhatóan képesek ellátni egy tanya, nyaraló vagy esetleg más épület energiaigényét. A szigetüzemű rendszerek esetén a napelemek által megtermelt energiát akkumulátorokban tároljuk.

Az akkumulátorok töltését illetve kisütését egy töltésvezérlő irányítja, ezen felül kisfeszültségű (12–24 V) fogyasztók áramellátását is biztosítja. Egy inverter segítségével az akkumulátorok által biztosított egyenáramot 230 V, 50 Hz-es váltakozó árammá tudjuk transzformálni, amellyel a legtöbb elektromos fogyasztó működik.

Egy szigetüzemű rendszer költségei egységnyi hasznosított energiamennyiségre vonatkoztatva magasabbak lehetnek, mint egy hálózatra tápláló rendszer esetén.

Írjuk össze a fogyasztókat
Ha szigetüzemű rendszert szeretnénk telepíttetni, a villamos fogyasztók összeírásával kell kezdenünk a tervezést. Készítsünk egy listát, amelyben minden fontosabb, nagyobb teljesítményű villamos fogyasztónk szerepel az általuk igényelt teljesítménnyel és a várható működési időkkel együtt. A teljesítményeket (Watt) és az üzemidőket (óra/hét) tételenként összeszorozva majd ezt összegezve megkapjuk, hogy várhatóan mekkora energiafogyasztásra lehet számítani (Wh/hét).
Ha további kérdései vannak ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, mert mi eddig mindenkivel meg tudtunk egyezni, aki hozzánk fordult.

REFERENCIÁK

MINŐSÉGA legkiválóbb, legjobb minőségű napelemek,
inverterek segítségével állítjuk össze napelem rendszerét.

https://www.hungarysolar.ro/wp-content/uploads/inner_professionals_04.jpg

Hungary Solar KFT

Előkészítjük az áramszolgáltató felé a betáplálási megállapodást és elkészítjük megrendelőinknek a pályázatokat.
Szakemberekkel, gyorsan és pontosan dolgozunk. Projektjeinkben mindennél fontosabbnak tartjuk a megegyezett határidőket. Munkatársaink jól képzett szakemberek, akik nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos szakmai fejlődésre. Ügyfélkörünk nagy része továbbajánlásból származik ami a munkánk színvonalát is tükrözi.

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk akár Székelyudvarhelyről, akár az ország bármely pontjáról, eddig még mindenkivel meg tudtunk egyezni. 0745 – 584 104
office@hungarysolar.ro