HomePanouri infraroșu

A 21-ik század fűtési technológiája

Az infrafűtés egyik nagy előnye a többi fűtéssel szemben, az egészségre gyakorolt jótékony hatása.

Gyógyító, megelőző hatásai:
javítja a szervezett vérkeringését, ezáltal erősödik az immunrendszer és az öngyógyítás is hatékonyabb lesz
működéséből kifolyólag, nem keringet port így az asztmások és allergiások is használhatják
jótékonyan hat a szellemi képességekre
megelőzi a szezonális depressziót (fényfűtésnél)
stressz és görcsoldó hatású

Asztmások és allergiások is használhatják, mert:
nem keringeti levegőt, így nem alakulhat ki hatására szálló por a lakásban
megfelelő levegő nedvesség tartalmat biztosít, az által, hogy nem szárítja ki a levegőt

Megszünteti a magas páratartalmat és így nem alakulhatnak ki penészgombák. Pozitívan hat az ízületi gyulladásokra, a szervezet vér- cukorszintjére, a vérnyomásra, veseműködési zavarokra.

Az infravörös sugárzás valójában egy elektromágneses sugárzás, melynek nagyobb hullámhossza van, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámnak. Jelentése vörösen túli. A legnagyobb hullámhosszal rendelkező látható szín a vörös. Az infravörös sugárzást 780 nm és 1 mm között értjük. Ez sugárzás az emberi szem számára láthatatlan, de a bőrünk melegként érzékeli. Ez nevezzük hőérzetnek. Emiatt az infrapanelt sötétsugárzónak is szokták nevezni.

Az infrasugárzás felhasználási területei rendkívül széles skálát mutatnak. Felhasználják a gyógyászatban, haditechnikában, biztonságtechnikában, űrkutatásban stb. Mivel nem használ közvetítő közeget így 80%-ba az útjába eső tárgyakat és 20%-ban a levegőt melegíti fel. Ezért rendkívül jó hatásfokkal ”melegít”.

Ez a legjobb spórolási megoldás ha fűtésről van szó. Az infrapanel egy tábla alakú, kerámia szemcsékkel bevont felületű, hátoldalán hőtükrös szigeteléssel ellátott fűtőtest. A hagyományos fűtéssel szemben itt nem a levegő fűtése történik, hanem a terünkben lévő tárgyakat, élőlényeket, berendezéseket melegíti fel.

Emiatt érezhetünk magasabb, komfortosabb hőérzetet az általános fűtéshez képest 2-4 C-kal alacsonyabb hőmérsékleten. Így átlagosan 30-40%-os (őszi és tavaszi időszakban akár 60%-os) megtakarítás is elérhető a gázfűtésekkel és a hagyományos fűtésekkel szemben.

Infra fűtőpanel beépített termosztáttal
Az infra panelek mennyezeten, vagy oldalfalon való elhelyezése nem befolyásolja a lakótér berendezésének megtervezését.

A fűtőpanelek többfajta teljesítménnyel rendelkeznek, minden típusú és méretű helyiség fűtése kivitelezhető, megvalósítható. Az infrapaneleket felszerelhetik fára, lambériára, gipszkartonra! (pl: faházaknál, nyaralóknál.

CALITATEMare parte din clientelă provine din referințe,
care reflectă nivelul calitativ înalt al lucrărilor noastre.

https://www.hungarysolar.ro/wp-content/uploads/inner_professionals_04.jpg

Hungary Solar SRL

Pregătim contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu energie electrică către furnizorul de electricitate și pregătim proiectele pentru clienții noștri. Lucrăm cu specialiști rapid și cu precizie, în cadrul proiectelor noastre considerăm cel mai important respectarea termenelor stabilite. Mare parte din clientelă provine din referințe, care reflectă nivelul calitativ înalt al lucrărilor noastre.

Nu ezitați să ne contactați fie din Odorheiu Secuiesc, fie din orice punct al țării, vă asigurăm de întregul nostru sprijin.0745 – 584 104
office@hungarysolar.ro